Германски јазик

1 дена во неделата

90 минути

1000 ден.

Германски јазик

Предавач

Герасим Димитров

Опис на курсот

Германскиот јазик е најзборуваниот јазик во Европа, и сѐ почесто се бара како предуслов при вработување во европските големи компании. Затоа, познавањето на овој јазик е од голема предност на европскиот, па и на светскиот пазар на трудот. Германија ја има третата најдобра економија во светот. Речиси една петтина од книгите во светот се издаваат на германски јазик. Една од причините зошто Германија се рангира толку високо на врвот од научната заедница е фактот дека универзитетите во Германија имаат одлична меѓународна репутација. Во 2011 година, земјата беше четврта најпопуларна дестинација за студентите од странство, со повеќе од четвртина милион странци кои се запишани на германските училишта.

Чланарина

1000 денари месечно

Предавач/и

Герасим Димитров

Професор по Германски јазик

Групи

Германски јазик - подготвителен
4-6 години
сабота
10:00 - 11:30
Германски јазик - прв степен
6-8 години
сабота
11:30 - 13:00

Членство

Германски јазик - подготвителен

0

Членови

10

Слободни места

10

Максимум

Германски јазик - прв степен

0

Членови

10

Слободни места

10

Максимум

Галерија

ОСНОВНИ ИНФОРМАЦИИ

Брoj на членови: 10 по група

1 дена во неделата

90 минути

1000 денари месечно

Постави прашање

Други курсеви

10 членови

1000 ден.

2 дена во неделата

50 мин.

10 членови

1000 ден.

2 дена во неделата

60 мин.

© ЕЦ СОНЦЕ - сите права задржани